Resight

Aktuelt

Aktuelt om ReSight

Resight nevnt i næringslivsdebatten

20190828_175856.jpg

Onsdag kveld var det duket for ordførerdebatt i temaet næringsliv i Harstad. 
Nordic Hall var ikke akkurat fylt til randen, men i lokalet satt blant annet undertegnede med spissede ører og blyanten klar til notater.  Hva vil disse politikerne, sånn egentlig?

På direkte spørsmål svarer alle at de vil ha vekst - som de skal komme frem til med litt ulik innfallsvinkel. Alt fra "ta makta tilbake", via næringsfond, gründerfokus, hurtigfil i saksbehandling og "fortsette der vi er gode". 

Det ble mye snakk om næringsareal og saksbehandling relatert til areal og byggesak, noe som kanskje ikke direkte berører Resight sin hverdag. Videre var det også diskusjon om hvordan unngå sentralisering av statlige arbeidsplasser, og flytting av disse til større byer i nord, som med politireformen og regionsreformen i statens vegvesen.

Så gikk debatten litt over på hva som skal til for å gjøre Harstad attraktiv og tiltrekke seg arbeidskraft (endelig et tema jeg hadde ventet på å høre om). Det kom dessverre ikke frem så mange tydelige poeng eller forslag her. Men for å illustrere at det er nødvendig, brukte fungerende ordfører Kari-Anne Opsal, Resight og våre stillingsutlysninger som eksempel. Frp trakk fram at for høye krav om erfaring i stillinger gjør at man ikke får nyutdannede til byen. Men ut over dette ble det i hovedsak fokusert på at totalpakken i Harstad må være attraktiv - gode barnehage- og skoletilbud (til og med høyere utdanning), jobb til partnere og liv og røre i sentrum.  Det ble oppfordret til å drikke mer øl på kvelden i ukedagene. Noen drømte også om mer satsing på reiseliv, både via utdanning og tilrettelegging for mer turisme hit.

Lillann-grafitti-medium.jpg

Avslutningsappellene var runde i kantene og festet seg ikke egentlig hos meg.
Så får vi vente på valgresultatet og se hva som kommer av næringslivsstrategier,
og fremoverlente politikere som er engasjert i næringsliv i Harstad.

Lillann Solberg
Selvutnevnt politisk redaktør i Resight

PS - en ekte journalists dekning av debatten kan dere lese her:
https://www.ht.no/nyheter/2019/08/28/Lover-%C3%A5-komme-raskere-inn-i-sklitaklingene-19806645.ece

Katrine Mariell Karlsen