Resight

Aktuelt

Aktuelt om ReSight

Harstad Makers og Lær Kidsa Koding

Fres.jpg

Gjennom Pledge 1% deltar de ansatte på ulike aktiviteter, og Tormod Haugene forteller her om Harstad Makers og Lær Kidsa Koding:

NXT-2.jpg

Harstad Makers er en arena for innovasjon, entreprenørskap og skaperglede. Foreningen tilbyr lokaler og utstyr for utforskning av teknikk, programmering, mekanikk, elektronikk, musikk, tekstiler, trearbeid, kunst og naturvitenskap - både for privat bruk (hobbyprosjekter) og organiserte samlinger (kurs, konferanser ol.). Det overordnede målet med foreningen er å skape et møtepunkt for kreativt arbeid i Harstad-regionen. Tormod Haugene har siden 2017 vært leder i Harstad Makers, og dermed fulgt med foreningen gjennom to innholdsrike år med stor utvikling og vekst. Mest merkbart har Harstad Makers arrangert First Lego League - en forskerkonkurranse for barn og unge (2017, 2018 og 2019); DnB sin NXT-konferanse rettet mot gründere (2017); og, ikke minst, Lær Kidsa Koding.  

Mer om Harstad Makers:
www.harstadmakers.no | https://www.facebook.com/HarstadMakerSpace/

Lær Kidsa Koding er et ukentlig arrangement for barn og unge som avholdes i Harstad Makers sine lokaler. Gjennom Lær Kidsa Koding blir barn og unge introdusert til programmering og datateknologi gjennom spillutvikling, LEGO-robotprogrammering, microkontrollere ol.. Arrangementet startet opp i 2017 som med fokus på programmeringsopplæring, men har siden da blitt et fast samlingspunkt der barn og unge både programmerer, 3D-modellerer, lager musikk, og generelt har det gøy med teknologi sammen. I 2018 holdt kodeklubben i tillegg introduksjonskurs i programmering for lærere Harstad-regionen. Tormod er for tiden veileder og pådriver for Lær Kidsa Koding i Harstad. 

Mer om Lær Kidsa Koding, Harstad: https://www.facebook.com/groups/lkkharstad/

Følg med den neste uken for å lese om flere eksempler som de ansatte har vært med på gjennom Pledge 1%.