Resight

Aktuelt

Aktuelt om ReSight

Hvorfor være Innovasjonsstudent?

Alle lenker i teksten kan klikkes på for mer informasjon om internship-programmet samt stillingsutlysningene.

Katrine Mariell Karlsen

Katrine Mariell Karlsen

Katrine har vært Innovasjonsstudent og digital markedsfører hos Resight 2018 - 2019. Etter endt internship-program jobber hun fortsatt som digital markedfører i Resight og tenker å kombinere dette med videre masterstudier.

Stillingsutlysningen som digital markedsfører hos Resight virket både spennende og gøy, men likevel dvelte jeg lenge ved om jeg skulle søke. Jeg tror til og med jeg ventet til helt mot slutten av søknadsfristen, selv om jeg hadde visst om stillingen i et par måneder. Det var flere årsaker til dette. For det første hadde jeg akkurat søkt på et annet internship og fått avslag, og jeg orket derfor ikke tanken på nok et mulig avslag. For det andre synes jeg at det var lite informasjon om hva det innebærer å være Innovasjonsstudent. Likevel er jeg glad jeg bestemte meg for å søke.

Å være Innovasjonsstudent har vært en utelukkende positiv opplevelse. Opprinnelig tenkte jeg at KUPAs Innovasjonsstudent var likt andre intership. Der tok jeg feil. Likheten er at man får en betalt deltidsjobb med uvurderlig erfaring. Man får mulighet til å teste kunnskapen fra studiet i praksis, og lærer således mer enn man ellers ville gjort gjennom lesing. Det som gjør KUPA's Innovasjonsstudent unikt er at du i tillegg til det som allerede er nevnt, også får mulighet til å dra på samlinger hvor du møter likesinnede. Slik får du utforsket regionen du bor i og du får knyttet gode kontakter. For min del fikk jeg bli kjent med syv andre som delte de samme interessene som meg innenfor innovasjon og nyskapning. Vi fikk reflektere og snakke sammen om innovasjon i våre prosjekter og hvordan internshipet kunne påvirke valgene vi tar i jobbsituasjoner senere. I tillegg fikk vi oppfølging fra KUPA og personer fra Senter for karriere og arbeidsliv ved UiT gjennom året. 

Konkurransen for å kapre internship ved UiT er stor. Med tusenvis av studenter og kun et titalls internship i året må man gjøre det man kan for å skille seg ut. For tiden ligger det 22 Innovasjonsstudent-stillinger ute på UiT's sider for studenter og jeg har bare en oppfordring til deg: SØK. Stillingene passer for deg som er ingeniørstudent, økonomistudent, byggfagstudent, systemutvikler eller student innefor andre studieretninger. I fjor var det kun 8 Innovasjonsstudenter og i år skal det være 22. Det er en utrolig økning og beviser kun hvor viktig det er at vi studenter involverer oss i slike prosjekter. Resight har også en stilling ute for deg som vil jobbe med systemutvikling. Jeg har hatt et fantastisk år hos Resight, og ville ikke vært internshipet foruten. Resight er en åpen og inkluderende bedrift som ivaretar Innovasjonsstudentene sine godt. For min del føltes det litt skummelt å skulle starte i et internship, men Resight har virkelig lagt til rette for at jeg skal få prøve, feile og også føle suksess. 

Så det eneste svaret på spørsmålet over er "hvorfor ikke?".
Du risikerer kun muligheten til å få bli kjent med andre, knytte gode og viktige kontakter og god arbeidserfaring😊 

46380953_2207495592801696_4529373872142680064_o.jpg
Katrine Mariell Karlsen