Resight

Aktuelt

Aktuelt om ReSight

En utviklers hverdag

Tormod Haugene - utvikler Resight

Tormod Haugene - utvikler Resight

Litt motvillig flyttet jeg til Harstad høsten 2016 da min samboer fikk seg turnusplass ved Harstad sykehus. Jeg hadde da jobbet i Bekk Consulting i to år hvor alle prosjekter var strømlinjeformede, banebrytende og "helt vanlige" på en og samme tid. Jeg hadde ikke fått meg ny jobb i nord, og var godt forberedt på et helt turnusår i komplett isolasjon. Så fant jeg Resight.

Jeg var ikke forberedt på hverdagen som møtte meg da jeg gikk fra et stort konsulentselskap til en gründerbedrift. Borte var det store støtteapparatet og de ferdige valgene. Plutselig måtte jeg kunne litt om alt, enten det var teknologivalg og utviklingsmetodikk, overordnet systemarkitektur, caching-strategier, web-design, eller juledekorasjoner. I Bekk undret jeg av og til på hvem disse menneskene var som alltid fant den beste måten å løse problemer på. I Resight var det meg - og en håndfull andre nordlendinger.

Den første tiden var derfor utfordrende. Jeg måtte omstille meg fra en som bare "var med", til en som kunne forsvare hvert eneste valg og hver eneste mening. Hvorfor skulle vi benytte Clean Code? Hvorfor skulle vi automatisere tester? Hvordan ønsket vi som et team å arbeide? Det har blitt mange opphetede debatter, men sammen har vi utrettet og lært enormt mye.

Nå har jeg funnet min plass i Resight, hvor jeg både gjør en god nytte for bedriften og samtidig arbeider med noe jeg har stor interesse for; software-arkitektur, Clean Code, funksjonell programmering, testautomatisering og frontend-utvikling har blitt mine hjertebarn. Den siste tiden har jeg arbeidet med å skrive om et av produktene våre fra legacy Javascript til React, noe som er kjempegøy - om tidvis noe utfordrende. Jeg har også en skjult agenda om å snikinnføre Kotlin som standard utviklingsspråk. Til dette trenger jeg flere gode argumenter og kanskje et par ekstra støttespillere 😊

Resight som bedrift er i en rivende utvikling med stadig nye kundeoppdrag, aktiv rekruttering og stor, intern utvikling. Ingen dag er den samme som den forrige: dét er nemlig en av fordelene med å jobbe i en bedrift du selv er med på å forme!

Så hva venter du på - sjekk ut og søk på stillingene på https://www.resight.no/jobb 😄